Σελίδες ΕΙΚΟΝΕΣ

Το νέο απόκτημα της Υ.Π.Α

Το νέο απόκτημα της Υ.Π.Α

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

18/01/2011




ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ





Συνάδελφοι,

Aαφορμή για τη νέα επικοινωνία μαζί σας είναι το σχέδιο νόμου, που κατέθεσε η κυβέρνηση στις 10/01/2010, για αναδιοργάνωση της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,...
θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό, όσοι από εσάς το διαβάσατε, ότι δεν μας αναφέρει σαν ειδικότητα πουθενά. Στη γενική απαξίωση των πυροσβεστών Αεροδρομίων, έρχεται να προστεθεί και η αδιαφορία από τους συναδέλφους, που έχουν εκλεγεί στο ΔΣ ( πλειοψηφία των μελών με έδρα την Αθήνα), βάζοντας σε κίνδυνο και της θέσεις εργασίας που έχουμε.

Δεν είναι δυνατών να μας απαξιώνουν σαν κλάδο, οι κυβερνώντες. Εμάς, που στηρίζουμε τα 35 περιφερικά αεροδρόμια, με τη πυρασφάλεια, με δύσκολες συνθήκες λόγω των τεράστιων ελλείψεων τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό και με εξοντωτικά ωράρια σε δύσκολες εποχές. Όπως, και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στης πλάτες μας σήκωσαν την Ελλάδα, με τον υπερβολικό όγκο πτήσεων που υπήρχανε. Και έρχονται τώρα να μας πουν ότι δεν μας ξέρουν και δεν υπάρχουμε…?

Συνάδελφοι, πρέπει να κάνουμε σε όλους γνωστό, ότι όλα αυτά τα χρόνια, που παρέχουμε την πυρασφάλεια, στα περιφερειακά αεροδρόμια, ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ. που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται, ως μέσω πίεσης για όποιες διεκδικήσεις. Δεν θα αφήσουμε κανένα να μας απαξιώσει και να μας βάλει στο περιθώριο, των όποιων εξελίξεων και να μας θυσιάσει στο βωμό του κέρδους. Και σε συνέχεια της κοροϊδίας και του εμπαιγμού, μας καλούν να παρέχουμε της υπηρεσίες μας στον ιδιώτη για 2 χρόνια. Και μετά ??? Μετά θα έχει τη δυνατότητα να μας αντικαταστήσει…

Αλλά πώς ??? Από εκπαιδευμένους ίσος, από τη ΣΠΟΑ σχολή πυρασφάλειας, που ακόμα δεν είναι πιστοποιημένη από διεθνή πρότυπα? Αλλά, και αν πιστοποιηθεί, ποιοι θα αναλάβουν τη σχολή πυρασφάλειας, την εκπαίδευση, τη πιστοποίηση και των έλεγχο?

Οι θέσεις μας για τα θέματα αυτά είναι:



· Σύσταση διεύθυνση πυρασφάλειας με τη συμμετοχή αερολιμενικών και πυροσβεστών.

· Σύσταση σχολής πυρασφαλείας αεροδρομίων με δημόσιο χαρακτήρα από τη ΣΠΟΑ.

· Ιεραρχική αξιολόγηση, με αρχηγούς πυρασφαλείας ( αερολιμενικούς ) ομαδάρχες βάρδιας και πυροσβέστες διασώστες.

· Κατοχύρωση του πτυχίου που έχουμε, με επανεκπαίδευση.

· Συμμετοχή στης επιτροπές ελέγχου της πυρασφάλειας του παρόχου.

· Συμμετοχή στη σχολή πυρασφάλειας, στην εκπαίδευση και αξιολόγηση.

· Επάνδρωση όλων των αεροδρομίων, βάση των σχεδίων πυρασφαλείας τους.

· Διατήρηση της δημόσιο-υπαλληλικής ιδιότητας των εκπαιδευθέντων, και πρόσληψη τους μέσο ΑΣΕΠ.

· Συμμετοχή στην πυρασφάλεια στα αεροδρόμια όπου παρέχετε από την Π.Υ. διότι τόσο η υλικοτεχνική υποδομή όσο και τα οχήματα ανήκουν στην Υ.Π.Α



Συνάδελφοι, πρέπει σε αυτές της δύσκολες συνθήκες, να μείνουμε ενωμένοι και ενημερωμένοι ( κάτι που αποφεύγει οι πλειοψηφία του ΔΣ ) για της εξελίξεις που καθορίζουν της τύχες της δικές μας και των οικογενειών μας. Ήμαστε 250 οικογένειες, και η λύση που θα πρέπει να υπάρξει, είναι συνολική για όλους μας, και όχι εξυπηρετώντας μεμονωμένες ομάδες. Για να μην υπάρξουν συνάδελφοι, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, να ψάχνουν να βρουν οργανισμό, η υπηρεσία του δημοσίου για να πάνε να εργαστούν.



Πρόταση μας είναι ότι, σε περίπτωση, που ο Σύλλογος Πυροσβεστών Αεροδρομίων δεν ανταποκριθεί όπως πρέπει, στις όποιες διαπραγματεύσεις, να συσταθεί μια συντονιστική ομάδα Περιφερειακών Αεροδρομίων, που σκοπός της θα είναι να διαπραγματευτή της όσο καλύτερες συνθήκες επαγγελματικής κατοχύρωσης μας .





Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς!





Θεοδωρόπουλος                                       Βασίλης Μακαρατζής Ζαφείρης