Σελίδες ΕΙΚΟΝΕΣ

Το νέο απόκτημα της Υ.Π.Α

Το νέο απόκτημα της Υ.Π.Α

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΞΙΝΕΣ

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΞΙΝΕΣ


Επεκτείνονται σε όλη την Ελλάδα οι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ για να διαπιστωθεί εάν έχουν εισαχθεί στη χώρα μας μολυσμένα από διοξίνες προϊόντα από τη Γερμανία, ενώ από τους έως τώρα ελέγχους έχει διαπιστωθεί ότι το επίμαχο διάστημα δεν έγιναν εισαγωγές από τη Γερμανία...



Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, έχει γίνει δειγματοληψία πρώτων υλών που προέρχονται από τη Γερμανία, αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ξεκίνησε η δειγματοληψία από σούπερ μάρκετ και αποθήκες όλης της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νυχάς, διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι γίνονται με βάση τους κωδικούς εισαγωγής του κάθε κρατιδίου, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία που έρχονται από τη Γερμανία δείχνουν ότι τελικά το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο, καθώς διαπιστώθηκε ότι το 70% των μονάδων παραγωγής που είχαν τεθεί αρχικώς σε καραντίνα, ύστερα από τους ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα και επέστρεψαν στην κανονική λειτουργία τους.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του εργαστηρίου ανάλυσης διοξινών του «Δημόκριτου» Λεόντιος Λεοντιάδης τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τα εργαστήρια θα είναι έτοιμα σε περίπου δύο εβδομάδες.

Εισαγωγές στη Δανία

Ζωοτροφές μολυσμένες με διοξίνη από τη Γερμανία εξήχθησαν στη Δανία για την εκτροφή πουλερικών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η επιβεβαίωση ότι μολυσμένη ζωοτροφή από τη Γερμανία εξήχθη σε άλλη χώρα της ΕΕ αποτελεί την τελευταία εξέλιξη ενός σκανδάλου που αποκαλύφθηκε πριν από μία εβδομάδα και εξαπλώνεται συνεχώς.

Στο μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση χαρακτήρισε "αδικαιολόγητη και απαράδεκτη" την απόφαση της Σλοβακίας να διακόψει προσωρινά την πώληση αυγών και κρέατος πουλερικών που εισάγονται από τη Γερμανία εξαιτίας του σκανδάλου της μόλυνσης με διοξίνη. Η Σλοβακία, χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διέκοψε το Σάββατο προσωρινά την πώληση αυγών και κρέατος πουλερικών που εισάγονται από τη Γερμανία