Σελίδες ΕΙΚΟΝΕΣ

Το νέο απόκτημα της Υ.Π.Α

Το νέο απόκτημα της Υ.Π.Α

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΘΕΜΑ : Καθυστέρηση καταβολής εκτάκτων αμοιβών - εξαιρέσιμων και αργιών στους υπαλλήλους ΥΠΑ.

Αναφερόμενοι στο αντικείμενο του θέματος και με αφορμή την κρίση της ελληνικής οικονομίας και τη βάναυση περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων, που πληρώνουν μόνο αυτοί μια κρίση για την οποία δεν ευθύνονται, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), καταγγέλλει εξωδίκως τα παρακάτω
Αν και είμαστε ήδη στα μέσα Απριλίου, δεν έχουν καταβληθεί, στο σύνολο του προσωπικού της ΥΠΑ, οι δεδουλευμένες έκτακτες αμοιβές- εξαιρέσιμες και αργίες των μηνών Δεκεμβρίου 2010, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2011. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους αυτής της καθυστέρησης, που έχουν φέρει σε οριακή οικονομική κατάσταση τους συναδέλφους μας και θεωρούμε εμπαιγμό την αντιμετώπιση του Γ. Λογιστηρίου προς την Υπηρεσία και το Υπουργείο μας. Δυστυχώς το οικονομικό επιτελείο δείχνει να αδιαφορεί όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας , αλλά ακόμη και για την ασφάλεια των πτήσεων, πολύ περισσότερο δε ενόψει των εορτών του Πάσχα και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Έντονα επίσης μας προβληματίζει το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν λαμβάνει υπόψη ή δεν θέλει να λάβει τα παρακάτω:
α) ο μεγάλος αριθμός των μονάδων της ΥΠΑ σε όλη την επικράτεια (αεροδρόμια, τηλεπικοινωνιακοί σταθμοί, ραδιοβοηθήματα, ειδικές μονάδες κλπ), οι αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας πτήσεων, η φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων (FRONTEX), οι έκτακτες αεροδιακομιδές ασθενών και η διαχείριση της αεροναυτιλίας,η πολυπλοκότητα και η ιδιαιτερότητα του έργου της Υπηρεσίας , καθώς και η σημασία του από κοινωνικοοικονομικής σκοπιάς, επιβάλλουν την ανάγκη κατάρτισης προγραμμάτων εργασίας του προσωπικού της ΥΠΑ, έτσι ώστε να υπάρχει ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία όλο το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο.
β) στο Β.Δ 83/72 και στο Π.Δ 56/89 ορίζεται ότι : « το προσωπικό της ΥΠΑ ανεξαρτήτως κατηγορίας , κλάδου, ειδικότητας ή βαθμού, υποχρεούται να παρέχει τις υπηρεσίες του πέραν του δια τας λοιπάς Κρατικάς Υπηρεσίας καθοριζόμενου ωραρίου , ανά πάσα εργάσιμο , εξαιρέσιμο ή Κυριακή, ημέρα ή νύκτα».
Μετά τα παραπάνω και επειδή οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ αφενός μεν δεν δέχονται να ενοχοποιηθούν για τις οικονομικές απολαβές τους, τις οποίες βέβαια και δουλεύουν με το παραπάνω, αφετέρου διαβλέπουμε ότι η τακτική του Υπουργείου Οικονομικών είναι να μην καταβληθούν οι έκτακτες αποδοχές μας, δηλώνομε και ζητάμε εξωδίκως τα παρακάτω :
- Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εκτάκτων αμοιβών - εξαιρέσιμων και αργιών.
- Την άμεση διευθέτηση του θέματος καταβολής των εκτάκτων αμοιβών - εξαιρέσιμων και αργιών σε μηνιαία βάση, προκειμένου στο εξής να μην συνεχιστούν αυτές οι καθυστερήσεις.
Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματά μας και προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια των αερομεταφορών
Μετά την 15/4/11 ΚΗΡΥΣΟΥΜΕ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ,
καλείται δε η Διοίκηση της ΥΠΑ να τροποποιήσει το ωράριο λειτουργίας των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας και αντίστοιχα βέβαια τα προγράμματα εργασίας προσωπικού, ώστε όλες οι μονάδες της Υπηρεσίας (αεροδρόμια, ραδιοβοηθήματα, κλπ) να λειτουργούν μόνο μέχρι την 22.00 καθημερινά και να παραμένουν «κλειστές» εξαιρέσιμες εορτές και αργίες.
Να προβεί επίσης στη έκδοση σχετικής αγγελίας προς τους αεροναυτιλόμενους, ως έχει την υποχρέωση και ευθύνη σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων, διότι οι εργαζόμενοι δεν θα παρέχουν πλέον έργο για το οποίο δεν αμείβονται. Δηλώνουμε δε ότι ουδεμία ευθύνη θα έχουμε για την κλιμάκωση και συνέχιση των κινητοποιήσεών μας.
Θεωρούμε ότι σαν εργαζόμενοι, με τις περικοπές που μας έχουν ήδη γίνει, έχουμε συνεισφέρει, πολύ περισσότερο από ότι μας αναλογεί, στην έξοδο της χώρας από την κρίση και κρίνουμε σαν απαράδεκτη τη στοχευμένη επίθεση στους υπαλλήλους για το «κατάντημα» της χώρας, εφαρμόζοντας το «διαίρει και βασίλευε» μεταξύ των εργαζομένων.